Hei, trendikkäät nuoret aikuiset: tänään teemme Ruokamuistiossa kaali-pekonipataa!

Tiedän, se ei ole niin chic kuin ne teidän moccachito martinit ja croissant de entrecôtet, joita te niissä Kallion trendikuppiloissa ryystätte, mutta oikeasti kaali-pekonipata on aikas hyvä ruoka.

Miten sellainen syntyy? Ensteks sun pitää ottaa sellaiset 600 grammaa kaalia. Pilkot sen aika pieniksi palasiksi. Tämähän on todella ikävää puuhaa, mutta se tarjoaa ainakin hyvän syyn eristäytyä hetkeksi muusta maailmasta.

Sitten otat kaksi porkkanaa. Peset ne. Kuorit ne. Tunget ne anukseesi. Peset ne uudestaan. (Hihii, anukseesi…) Ja sitten viipaloit ne.

(Olikohan tuo anus-vitsi ihan tarpeellinen?)

Hyvä meininki! Olemme melkein valmiita!

Nyt otat esiin valurautapatasi. Sujautat sinne neljä desiä vettä. Kiehauta vesi ja lisää desi riisiä. Kumoa kaalit ja porkkanat riisin päälle, sulje pata kannella ja anna tsydeemin hautua rauhassa. Tiedän, kaalin hauduttaminen ei ole niin trendikästä kuin se teidän trendikäs tapanne harrastaa villiä S/M-oraaliseksiä avopuolisonne kanssa, mutta kannattaa silti kokeilla.

Nyt päästään asiaan. Ota esiin pekonipaketti. Aah… pekonipaketti. Näprää se auki ja sivele sormillasi rasvaista, kylmää, herkullista, eroottista, rakastavaa pekonia. Paloittele se ja heitä pannulle paistumaan. Paista pekoni oikein mukavan rapeaksi ja kypsäksi. Sekoita sitten joukkoon silputtu sipuli.

Koeta vastustaa kiusausta napsia kuumalta pannulta sormilla pekoninpalasia suuhusi. Tiedän, pekonin syömiskiusauksen vastustaminen ei ole niin trendikästä kuin teidän tapanne syödä sushirullia kirkuen, mutta silti!

Tai no, et kuitenkaan pysty vastustamaan! Nappaa pari pekonipalaa ja syö ne!

Kaada pekonit ja sipulit pataan. Sekoita koko mössö oikein mallikkaasti. Ripottele sekaan reilu tujaus meiramia ja valkopippuria. Hah hah haa! Kaikki menee suunnitelmiesi mukaan!

Nyt seuraa aika helppo vaihe, nimitsiis se huora oikeasti jätti mintäin sinun pitää antaa padan muhia pienellä lämmöllä. Lisäile sinne vettä, jos näyttää siltä, että systeemi tarttuu kiinni pataan. Hauduta kaalit oikein pehmeiksi.

Aivan loppuvaiheessa lisää pataan muutama iso köntsä sulatejuustoa ja sekoita ne pataan. Tämä on aika nami lisä. Ei tosin yhtä nami kuin teidän trendinuorien S/M-esileikit, mutta silti!

Sitten ruoka onkin valmis!

Nyt kun olisi vain joku, jonka kanssa jakaa ruokanautinto. Ja kun olisi puhdas lautanen, jolta ruoan syödä. Mutta kun ei jaksa tiskata. Kaikki lautaset ovat homeessa. Tämä on kaikki sen huoran syyt