Seuraavan reseptin muistan lapsuusajoiltani, suunnilleen niiltä paikkeilta, kun en enää syönyt suoraan naisten rinnoista, mutta minulla ei vielä ollut varaa syödä joka päivä entrecôte-pihviä kalleimmissa ravintoloissa. Vuosien saatossa olen löytänyt myös monia muita hyviä lihapullareseptejä - kuten tämän Pastanjauhajien yritelmän - mutta parhaat lihapullat ovat minusta edelleen ne, jotka on tehty, kuten isoäitini tapasi ne tehdä.

Tarvitset:

400 g jauhelihaa
50-100 g paloiteltua pekonia
70 g hienoksi raastettua parmesaanijuustoa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua sipulia
suolaa ja pippuria
korppujauhoja
loraus kermaa
basilikaa

Tomaattikastike:
4 paloiteltua tomaattia
1 sipuli
voita
2 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
1 sitruuna
suolaa ja pippuria
basilikaa

Tämä resepti on sangen helppo, eikä moneenkaan kohtaan tarvitse etsiä apua Internetistä. Aluksi sekoita kaikki lihapullien ainekset taikinaksi lisäten kerman viimeiseksi.

Ala pyöritellä taikinasta jonkinlaisia pyöreähköjä pullia. Kesken pyörittelyn huomaat, kuinka aikuinen tyttäresi kävelee keittiöön. Sihahda suupielestäsi jotakin loukkaavaa hänen miehestään, siitä kelvottomasta hunsvotista. Kun tyttäresi kivahtaa sinulle jotakin vihaisesti, ota kasvoillesi loukkaantunut ilme ja mutise, kuinka nämä ajat eivät vain ole sinua varten.

Käännä katseesi keittiön nurkassa pienillä hevosilla leikkivään lapseen ja totea: "Hevosia... Tuostakin tulee varmaan homo."

Kun olet saanut lihamassasta jollakin tapaa koossapysyvän näköisiä palluroita, heitä ne pannulle paistumaan niin, että kuuma voi roiskuaa pitkin keittiötä. Kysy lapsenlapseltasi: "Ei kai kuuma rasva vain lentänyt sinne asti?"

Mikäli saat kieltävän vastauksen, heitä lisää lihapullia pannulle vielä lujempaa.

Jätä ihan piruuttaan ne lihapullat, jotka aiot tarjoilla tyttäresi aviomiehelle, sisältä raaoiksi. Nauraa kiherrä niin pitkään, että huomaat lapsenlapsesi nykivän sinua leninkisi reunasta.

"Mummo, saanko minä maistaa yhden lihapullan?" kysyy lapsenlapsesi kirjakielellä. Ota suuri puukauha käteesi, nosta käsivartesi lyöntiasentoon ja (taivaalla lentävän suihkukoneen ääni)

Kun suihkukone on lentänyt ohi ja kuulet taas tämän tekstin, voit alkaa valmistaa tomaattikastiketta.

Toimi seuraavasti:

Kuullota tomaatit ja sipuli voissa. Lisää vesi ja oliiviöljy sekä raastettu sitruunan kuori ja mehu. Keitä kymmenisen minuuttia. Mausta, sekoita ja kaada kastike paistinpannulle, jossa se saa kiehua muutaman minuutin lihapullien kanssa. Aivan viimeiseksi lisää joukkoon myös basilika.

Tadaa, lihapullat ovat valmiita tarjoiltaviksi! Mutta ensin... Lapsenlapsesi kysyy sinulta, missä pappa on.

Niinpä. Missäs pappa oikein on?

Ala kälättää laulavalla suomellasi jotakin siitä, kuinka pappa lähti etsimään toista mummoa, kuten kaikki miehet ennen pitkää tekevät, petoolliset siat, sinunkin isäsi kantaa huoria kapakasta kotiin, varmasti, sinusta tulee samanlainen, kuole, kuole, kuole!

Ja tota... Kaikilla alkaa varmaan olla jo aika kova nälkä.

Kanna iloisesti hymyillen lihapullat pöytään, ilmoita ettei niiden kanssa syödä tällä kertaa mitään, ei kerta kaikkiaan mitään, ja laita vahingossa raa'at lihapullat omalle lautasellesi.

Saat raa'asta jauhelihasta ja pekonista (korppujauhoista puhumattakaan) BSE:n, lintuinfluenssan ja hepatiitin. Kosta kaikki lapsenlapsellesi ja tämän isälle "kulmakarvanirroittajaksi" ristimälläsi psykedeelisellä vempaimella.

Hyvästele tyttäresi ja tämän perhe, kaada itsellesi lasillinen konjakkia ja istahda sohvanreunalle itkemään. Kuinka sinusta tuli tällainen?