Sä tarvit... rakkautta, ja sit seuraavat ainekset:

6 lasagnelevyä

1 rkl öljyä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 kesäkurpitsa
200 g tuoretta parsakaalia
0,5 tl suolaa
1 tl basilikaa
0,5 tl viherpippuria

Maitokastike:
3 rkl margariinia
0,75 dl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
0,5 tl suolaa
0,25 tl muskottipähkinää

120 g vuohenjuustoa

Pinnalle:
2 dl juustoraastetta

Joinakin öinä jokainen meistä näkee unta höyryävästä lautasesta täynnä vuohenjuusto-parsakaalilasagnea. Se uni on miellyttävää siihen asti, kun vuohenjuusto-parsakaalilasagnehirviö ilmestyy paikalle ja tappaa meidät, mutta siitä huolimatta tätä herkullista ruokaa tekee mieli maistaa.

Ainoa keino onnistua tässä on tehdä itselleen kyseistä ruokaa.

Vaikeaa? Ei suinkaan!

Ensteks sun pitää leikata parsakaalin (se on se vihreä hökötin) kannat pieniksi paloiksi. Lohko kukinnot myös aika pieniksi.

Ähkäise. Ruoka ei ole vieläkään valmista! Alkaa olla jo nälkä...

Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia. Valuta.

Muistele niitä vanhoja hyviä aikoja, kun olit vielä vauva ja ruokaa sai naisen tisseistä.

Kenen tahansa naise

Seuraavaksi hienonna sipulit ja suikaloi kesäkurpitsa sellaisiksi muutaman sentin suikaleiksi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja purista joukkoon valkosipulin kynnet. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Nosta kattila pois liedeltä.

Nyt alkaa jo ihan tosissaan tulla nälkä! Mutta ei mahda mitään. Lisää parsakaalit kattilaan ja tarkista maku. Jos se maistuu paskalta, tilaa kotiisi vuohenjuusto-parsakaalipizza.

Seuraavaksi valmistamme maitokastikkeen.

Sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuttia koko ajan sekoittaen.  Tämä työvaihe ei ole yhtään kiva, mutta ei lapsiakaan voi hankkia joutumatta siittämään niitä ensin. Elämä ei voi olla pelkkää kivuliasta synnyttämistä!

Mausta maitokastike suolalla ja muskotilla.  Jos et osaa, etsi internetistä sivuja, joissa kerrotaan, miten maitokastike maustetaan suolalla ja muskotilla.

Nyt alamme päästä asiaan. Ja oli jo aikakin, sen verran alkaa olla nälkä!

Voitele pieni suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle kolmannes kasviksista.

Jos et osaa laskea, kuinka suuri osa kasviksista muodostaa kolmannaksen, etsi internetistä sivuja, joissa se kerrotaan.

HIRVEÄ NÄLKÄ! NYT MÄ DELAAN!

Laita kasvisten päälle kolme lasagnelevyä ja niiden päälle kasviksia, maitokastiketta ja vuohenjuusto.

Sitten loput kolme lasagnelevyä, ja niiden päälle loput kasvikset ja maitokastike.

Ripottele pinnalle juustoraastetta. Jos et osaa, heitä koko vuoka seinään.

Kypsennä lasagnea 225 asteessa uunin kaskitasolla noin 30 minuuttia.

Sitten se on valmis.

Mutta äkkiä ei enää olekaan nälkä…

No, ei auta muuta kuin heittää koko komeus roskiin. Hyvää se olisi silti ollut.

Maitoa tiss