Tarvitset

4 dl vehnäjauhoja
2 porkkanaa
kuivahiivaa
2 dl maitoa
suolaa
sokeria

Raasta toinen porkkanoista ja laita se kulhoon. Jätä toinen porkkana raastamatta, koska kuka nyt jaksaa koko ajan raastaa porkkanoita, ja laita sekin kulhoon.

Sekoita vehnäjauhot ja pussi kuivahiivaa. Lisää sokeri ja suola.

Lämmitä mikrossa maito reilusti kädenlämpöiseksi. Kaada maito jauhojen sekaan. Sekoita hieman, mutta ei niin paljon, että taikina sekoittuu kunnolla. Jauhoklönttejä pitää jäädä!

Laita porkkanaraaste ja raastamaton porkkana taikinan sekaan. Sekoita huolimattomasti vielä hieman lisää. Taikina kaipaisi ehkä lisää jauhoja, mutta älä lisää jauhoja.

Laita uuni lämpenemään vajaaseen sataan asteeseen.

Kaada taikina uunipellille. Älä vaivaudu laittamaan leivinpaperia.

Laita pelti uuniin. Ei ole väliä, vaikka uuni ei ole lämminnyt.

Ei millään ole mitään väliä.

Ota parin minuutin päästä sämpylät pois uunista. Ne ovat hyv