Pizza, pizza, pizza... Eikö vain sen sanominenkin tuo veden kielelle? Sanotaanpa kaikki yhteen ääneen hyvin lujaa: pizza. No, sanokaa nyt.

Erityisen hyvää pizzasta, muinaisten foinikialaisten nerokkaasta keksinnöstä, tulee kun siihen laittaa täytteitä. Täytteiden - "pizzatäytteiden", kuten kokkipiireissä sanotaan - valinta on paitsi hyvin eroottissävytteistä, myös äärimmäisen vaativaa puuhaa; Laittaako pizzaan pekonin ja salamin lisäksi myös pekonimakkaraa? Yrittääkö muuttaa aurinkokuivatut tomaatit tyttöystävän avulla kuukastelluiksi tomaateiksi? Siirtääkö jättikokoinen Matti Vanhanen -juliste makuuhuoneen seinältä makuuhuoneen lattialle?


Toisinaan on hyvä kuitenkin unohtaa kaikki hienot pesto- ja maksalaatikkotäyteseokset ja tehdä hieman kevyempää ja terveellisempää pizzaa esimerkiksi terveellisiä kasviksia hyväksikäyttäen.

Erityisen hyviä kasviksia ovat erilaiset juustot. Tarkemmin sanottuna mozzarella-, gryere-, gorgonzola- ja parmesaanijuustot.


Siispä niitä kannattaa laittaa pizzan päälle.

Juustojen lisäksi tarvitset klöntin normaalia peruspizzapohjataikinaa sekä pizzakastikkeen, joka kannattaa sekoittaa esimerkiksi seuraavista aineksista:

tomaattiketsuppia, tomaattipyrettä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl basilikaa
3 valkosipulin kynttä
höttösellinen suolaa
vauvankourallinen mustapippuria
ripaus paprikajauhetta
hippusellinen muskottia

Kauli taikina kaulimella, mikäli sinulla on kaulin ja tyttöystäväsi ei ole lyönyt sitä halki päähäsi. Levitä kastike litteälle pizzapohjalle ja onnittele itseäsi hyvin tehdystä työstä - sinähän olet melkein kuin oikea kokki! Levitit ketsuppimössöä taikinan päälle! Vastakkainen sukupuoli on heikkona sinunlaisiisi huippuosaajiin.

Mutta nyt seuraa vielä vaativampi osa: juustot pitäisi nimittäin ripotella taikinan päälle oikein.

Kyllä, sillekin on oma sääntönsä. Ei esimerkiksi sovi, että kaadat kaikki juustot keskelle pizzapohjaa ja törkkäät komeuden uuniin.

Tee näin: Älä sekoita juustoja keskenään, vaan laita parmesaania lukuunottamatta eri juustot eri puolille pizzaa kuitenkin niin, ettei mikään paikka jää paljaaksi. Se ihan oikeasti kannattaa. Erilaisten juustojen erinomaiset ominaispiirteet on helpompi havaita, kun juustoja ei ole sekoitettu yhdeksi sotkuksi. Ja voithan aina syödä monesta kohtaa samaan aikaan, jos tahdot.

Ripottele kuitenkin parmesaanijuusto ympäri pizzaa kaikkien juustojen päälle. Ihan muuten vain. Meitsi tietää, että siitä tulee aika hyvää silleen.

Laita pizza uuniin n. 225 asteeseen ja hytkytä lanteitasi, kunnes pizza vaikuttaisi olevan valmis.

Heitä pizza seinään.