Olen tavannut kerätä muistiin netissä, televisiossa tai muualla esiin ponnahtaneita ruokareseptejä. En muista, mistä korman reseptin alunperin löysin, mutta sopivasti sovellettuna siitä kehkeytyi vallan mainiota broileripastaa. Mikäli tahtoo jyrsiä ihan oikeaa kormaa, sopii ohjeet lukea esim. täältä. Se on varmaan melko hyvää.

Korma-broileripasta

hyppysissä sopivalta tuntuva paketti broilerin fileesuikaleita
kolme suurta valkosipulinkynttä
chilijauhetta tai jos tahtoo hyvää, omasta puskasta pilkottua
seitsemäsosasoppakauhallinen inkivääriä
sipuli (yks. eiku kaks.)
tomaattimurskaa (yrttimaustettua kaikki kuitenkin laittaa, vaikkei siinä maussa mitään eroa oikeasti ole)
siipale cheddar-juustoa
valkosipulimaustetun Hovi-juuston jämät, joita jääkaapista aina löytyy

Pyöryttelyyn:
oliiviöljyä, joskin auringonkukkaöljy olisi varmasti parempaa
mustapippuria
currya
suolaa
sitä jotain mainiolta tuoksuvaa vihreää jauhetta koreasta lasipurkista

Erinäisten suikaleiden pyöryttely mausteseoksessa on jostakin syystä aivan tavattoman vänkää. Pyöryttele broilerisuikaleita ihan antaumuksella niin pitkään, että pannulla olevat entisistä ruoista jääneet moskat alkavat porista.

Viskaa oivasti maustetut broilerit ja pilkotut sipulit pannulle ja kuuntele rauhoittavaa tirinää niin pitkään, että broilerit vaikuttavat kypsän oloisilta. Välissä sopii hieman sorkkia, ettei pala.

Kaada sekaan tomaattimurska ja mausteet, aseta kansi hellävaroen paistoesineen päälle ja anna hautua niin pitkään kuin kehtaat. Mikäli on kiire, kuuntele  vain The Smithsin kappale The boy with the thorn in his side ja laita sen jälkeen spagetti kiehumaan. Käy sohvalle makaamaan ja katso sikiöasennossa televisiosta neljä minuuttia teksti-tv:n uutisotsikoita. Tämän jälkeen koikkelehdi takaisin keittiöön, ota kansi pannun päältä, revittele sekaan cheddar-juusto ja Hovi, ja siirry takaisin sohvalle.

Yritä olla pohtimatta edellistä iltaa ja pidä ajatukset tiukasti kohta nautittavassa eineessä. Kun kuulet spagettivesien purskahtelevan sihisten hellalle, juokse taas keittiöön ja huomaa spagettien kypsyneen juuri sopiviksi.

Kaada spagettikattilasta kuuma vesi minne vain kykenet, heitä broilerikastike pannulta kattilaan spagettien seuraksi ja hymyile maireasti vain huomataksesi, että naapurit kävelevät aivan ikkunasi ohi. Tämä ei sinänsä ole tärkeää, mutta siinä mielentilassa missä juuri sinä tällä hetkellä olet, uskot vakaasti heidän nauravan sinulle.

Älä murru.

Lado ruokaa lautaselle ja syö sitä jos vain suinkin maistuu.