Silloin kun kaikki menee hyvin - ei mitään valittamista missään - on
hyvä tehdä vähän helppoa ja maukasta pekoni-broilerisalaattia.
Tarvitset:
1 pkt Amerikan pekonia
n. 350 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 punainen tai keltainen paprika
1 kesäkurpitsa
jotain korvaavaa ajateltavaa, sillä tämä jätetyksi tul... tai siis kirsikkatomaatteja
1 kerä amerikansalaattia
tammenlehväsalaattia
rucolaa
kastike:
3 rkl punaista tai vihreää pestoa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
basilikaa
Jee! Pekonipäivä!
Ota hyväntuulisesti vihellellen tarveaineet jääkaapista ja laita pekoni
ja broileri erillisille pannuille paistumaan. Samaan aikaan pilko vähän
papr... Hän pilkkoi usein paprikaa.
Me pilkoimme paprikaa yhdessä.
.. ja toimi samoin kesäkurpitsan kohdalla. Mikäli sinulla on
tavallisesti ollut vaikeuksia suurten salaattikerien kanssa, voit ihan
huoletta pieniä myös niitä mielesi mukaan.
Me laitoimme usein ruokaa yhdessä. Tai tarkemmin sanottuna soitimme
kebab-pizzeriaan yhdessä. "Oliko viimeinen täyte kebab vai tomaatti",
kysyi turkkilainen mies aina... Ja me vastasimme samaan aikaan,
kumpikin mielemme mukaan.
Sitten pizzamies uhkasi tappaa meidät.
Kun pekoni vaikuttaisi olevan sellaista pikkaisen rapsakkaa, eikä
broilerissakaan tunnu enää olevan ainakaan näkyviä lintuinfluenssan
merkkejä, kaada ne lattialle.
Kuinka tässä näin kävi? Ai niin, hän ei ole enää täällä estämässä minua kaatamasta ruokia lattialle.
Kaavi ruoat lattialta ja... Jumalauta! Miten hän saattoi? Ja sitten vielä retostelee iltapäivälehtien sivuilla sillä, että minä muka jätin häÄh.
Et saa antaa pekonin ja broilerin jäähtyä, vaan tarpeen tullen sinun on
oltava valmis hautomaan niitä suussasi sen aikaa, että kaikki muut
ainekset ovat takuulla pilkottu sopivan suuruisiksi.
Sitten voit heittää ne ämpäriin.
Kyllä, ämpäriin. Salaatteja on hauska syödä suoraan ämpäristä.
Ja mitä se Juha Mietokin oikein meinaa? "Oi voi kunpa olisin tiennyt,
huh huh..." Miten kukaan ei voisi tietää sitä heti Jari Sillanpään
nähtyään? Hänhän on laulaja! Kaikki laulajat ovat hom
Tässä vaiheessa mieleen pärähtää, että tuo salaattiin sekoitettavan kastikkeen pitäisi olla jo valmista.
Vaan eipä sen tekemistä ole aloitetukaan. Eipä sillä - kaikki ainekset
pitäisi vaan sotkea keskenään esimerkiksi jonkinlaisessa kupissa.
Mutta, kysyn suoraan, mistä vitusta kukaan löytää balsamiviinietikkaa keskellä yötä, jos sitä ei satu kaapista löytymään?
Tätä ruokaa tehdään vain öisin.
Sillä öisin nämä ajatukset tulevat pintaan. Kun vierellä ei ole ketään, ainoastaan tyhjä sängynpaikka.
Siis nimenomaan tyhjä sängyn paikka. Hän vei jopa sängyn, se ryökäle!
Heitä jo melkein valmis salaatti parvekkeelta, koska sitä nyt vain ei syödä ilman kastiketta, jossa on balsamiviinietikkaa.
tiistai, 28. helmikuu 2006
Kommentit