Silloin kun kaikki menee hyvin - ei mitään valittamista missään - on hyvä tehdä vähän helppoa ja maukasta pekoni-broilerisalaattia.

Tarvitset:

1 pkt Amerikan pekonia
n. 350 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 punainen tai keltainen paprika
1 kesäkurpitsa
jotain korvaavaa ajateltavaa, sillä tämä jätetyksi tul... tai siis kirsikkatomaatteja
1 kerä amerikansalaattia
tammenlehväsalaattia
rucolaa

kastike:

3 rkl punaista tai vihreää pestoa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
basilikaa

Jee! Pekonipäivä!

Ota hyväntuulisesti vihellellen tarveaineet jääkaapista ja laita pekoni ja broileri erillisille pannuille paistumaan. Samaan aikaan pilko vähän papr... Hän pilkkoi usein paprikaa.

Me pilkoimme paprikaa yhdessä.

.. ja toimi samoin kesäkurpitsan kohdalla. Mikäli sinulla on tavallisesti ollut vaikeuksia suurten salaattikerien kanssa, voit ihan huoletta pieniä myös niitä mielesi mukaan.

Me laitoimme usein ruokaa yhdessä. Tai tarkemmin sanottuna soitimme kebab-pizzeriaan yhdessä. "Oliko viimeinen täyte kebab vai tomaatti", kysyi turkkilainen mies aina... Ja me vastasimme samaan aikaan, kumpikin mielemme mukaan.

Sitten pizzamies uhkasi tappaa meidät.

Kun pekoni vaikuttaisi olevan sellaista pikkaisen rapsakkaa, eikä broilerissakaan tunnu enää olevan ainakaan näkyviä lintuinfluenssan merkkejä, kaada ne lattialle.

Kuinka tässä näin kävi? Ai niin, hän ei ole enää täällä estämässä minua kaatamasta ruokia lattialle.

Kaavi ruoat lattialta ja... Jumalauta! Miten hän saattoi? Ja sitten vielä retostelee iltapäivälehtien sivuilla sillä, että minä muka jätin Äh.

Et saa antaa pekonin ja broilerin jäähtyä, vaan tarpeen tullen sinun on oltava valmis hautomaan niitä suussasi sen aikaa, että kaikki muut ainekset ovat takuulla pilkottu sopivan suuruisiksi.

Sitten voit heittää ne ämpäriin.

Kyllä, ämpäriin. Salaatteja on hauska syödä suoraan ämpäristä.

Ja mitä se Juha Mietokin oikein meinaa? "Oi voi kunpa olisin tiennyt, huh huh..." Miten kukaan ei voisi tietää sitä heti Jari Sillanpään nähtyään? Hänhän on laulaja! Kaikki laulajat ovat hom

Tässä vaiheessa mieleen pärähtää, että tuo salaattiin sekoitettavan kastikkeen pitäisi olla jo valmista.

Vaan eipä sen tekemistä ole aloitetukaan. Eipä sillä - kaikki ainekset pitäisi vaan sotkea keskenään esimerkiksi jonkinlaisessa kupissa. Mutta, kysyn suoraan, mistä vitusta kukaan löytää balsamiviinietikkaa keskellä yötä, jos sitä ei satu kaapista löytymään?

Tätä ruokaa tehdään vain öisin.

Sillä öisin nämä ajatukset tulevat pintaan. Kun vierellä ei ole ketään, ainoastaan tyhjä sängynpaikka.

Siis nimenomaan tyhjä sängyn paikka. Hän vei jopa sängyn, se ryökäle!

Heitä jo melkein valmis salaatti parvekkeelta, koska sitä nyt vain ei syödä ilman kastiketta, jossa on balsamiviinietikkaa.